Barátság Fesztivál: Határtalan kulturális kavalkád


 Vass Ádám    2013. okt. 18 : 16:03
 Nincs    Egyéb

A három megyére szóló Barátság Fesztivált kétévente rendezik meg.

2013_baratsag.jpgA három megyére szóló Barátság Fesztivált kétévente rendezik meg. Idén október 16-tól 20-ig látták vendégül a Németországból és Skóciából érkezett barátokat, akiket a zene és a tánc ereje tart össze immár több évtizede. A megye legnagyobb rendezvényének kettõs programja volt: a fesztivál ugyanis egyrészt a külföldi testvérmegyék küldöttségével való hivatalos ügyeknek adott teret, másrészt fellépési lehetõséget biztosított a velük érkezett mûvészeti csoportoknak.
Ezúttal Komáromba, Tatabányára, Tatára, Esztergomba, Tarjánba, Gyõrbe, Kisbérre, Pannonhalmára és a fõvárosba is elkalauzolták a delegációt. Az egyes városokban hasznos idõtöltést kínálva igyekezett a megye képviselete bemutatni a hazai nevezetességeket. A régen szõtt kapcsolatok elmélyítésére programokban gazdag öt nap állt rendelkezésükre.
Bábolna is részese lehetett a megyei rendezvénynek, hiszen a vendégek elszállásolásáról városunkban gondoskodtak.
E mellett a lakosság a Ménesbirtok Kamaratermében ismerkedhetett a német és skót kultúrával, hiszen október 18-án, pénteken a külföldi és hazai elõadóktól volt hangos a színház.A hír megtalálható itt: Bábolnai Helytörténeti Baráti Kör
http://helytortenet-babolna.hu/news.php?extend.132