Üdvözlet

LOGINMESSAGE
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Nincs kép!

Közelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

A híres bábolnai négyesfogat nagy sikere Aachenben

Pettkó-Szandtner Tibor őrnagy a marathoni hajtás-verseny győztese

A belga-holland határon egy gyönyörű völgykatlanban fekszik Aachen, porosz-rajna tartomány ugyanilyen nevű közigazgatási kerület fővárosa. A másfélszázezer lakosú ősrégi német város történelmi múltjában igen sok magyar vonatkozást találunk. A régi időkben is híres búcsújáró hely volt az Aacheni székesegyház, melyet harminc műkincsekben gazdag templom, kápolna vesz körül. Ezen csúcsíves modorban épített kápolnák között van az aacheni magyar kápolna is, melyről az oda zarándokló magyarok számára 1367-ben Nagy Lajos alapítványából állították fel, majd később Mária Terézia újjáépítetett.
Németország e legrégibb és legnagyobb gyárvárosa ma ismét beszéltet magáról. A nemzetközi lovasmérkőzések során magyar dicsőséget hirdet szerte a világnak. Kétszeres örömmel fogadjuk nemzeti kiválóságunktól a német honban vett értesítést, mert komáromi viszonylatban büszkeség tölt el bennünket, hogy a világ sportversenyin bábolnai ménesünk négyesével Pettkó-Szandtner Tibor őrnagy aratott nagy győzelmet.
A nemzetközi lovasmérkőzéseket most tartották meg Aachenben. A világ legkitűnőbb lovasai gyűltek egybe, hogy nemes versenyre keljenek. E lovasmérkőzésen a legnagyobb érdeklődés a marathoni hajtás iránt nyilvánult meg. A futam volt hivatott eldönteni a négyesfogatok legnehezebb használhatósági versenyét. A marathoni hajtó-versenyt a bábolnai magyar kir. áll. ménes lipicai négyesével Pettkó-Szandtner Tibor őrnagy nyerte meg.
Az erős nemzetközi konkurencia igen nagy jelentőséggel bíró versenyben a magyar tenyésztésű kitűnő négyesfogat indítása nagy dicsőséget hozott a magyar színeknek, melyet Pettkó-Szandtner biztos kézzel vitt győzelemre. A külsőségekben is igen tetszetős küzdelmet a nagyszámú közönség lelkes ünnepléssel kísérte.
A halhatatlan magyar hősök névsora ismét gyarapodott egy névvel. Íme, megcsúfolt, kirabolt, szétszaggatott hazánk ma ismét bebizonyította, hogy a magyar őserő él benne, az örök élni akarás tettre készteti és nagy életenergiája a világporondján is méltó helyet vív ki magának. Pettkó-Szandtner győzelmét mi komáromiak kétszeresen ünnepeljük!
Komárommegyei Hírlap, 1931. július 25.

0/5 : Nincs értékelve

Hozzászólás beküldése