Üdvözlet

Felhasználói név:
Jelszó:

Adatok megjegyzése
Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Véletlen képekKözelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

BÁBOLNA SZOBRAI ÉS EMLÉKMÛVEI

Bábolna országunk azon településeinek egyike, melynek neve ismert országszerte, sõt talán nem tûnik szerénytelenségnek, ha azt mondjuk, hogy világszerte. Ismertségét a mezõgazdasá- gi termelés terén elért eredményeinek köszönheti. Korábban a ló, majd a baromfi és a növénytermelés területén alkotott újat és elismerésre méltót.
Bábolna több évszázados múltjának és sikereinek eredményét kiváló személyiségek irányították. Munkájuknak a hálás utókor különbözõ elismerésekkel köztük szobrokkal adózott. Ezek az emlékmûvek és szobrok a város különbözõ helyein és köztere- in találhatók és érdemesek a megtekintésre. Úgy gondoljuk, hogy sokan keveset, vagy legalábbis nem eleget tudnak ezen emlékmûvek, közöttük a szobrokba öntött emberek életérõl te- vékenységérõl. Ezért a most induló sorozatunkban arra vállal- koztunk, hogy ezt a hiányosságot pótoljuk.
Városunk múltjának, alkotóinak, és alakítóinak megismerésé- re sorozatunk tehát lehetõséget biztosít. Mi pedig ezzel a soro- zattal is lakosságunk bábolnaiságát kívánjuk tovább erõsíteni. 

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz