Üdvözlet

Felhasználói név:
Jelszó:

Adatok megjegyzése
Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Véletlen képekKözelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

ÚJ KÖZINTÉZMÉNYEK

Bábolnán nemcsak utcák nem voltak, de a alakosságot szolgáló közintézmények is hiányoztak, vagy ha voltak is csak, pusztai szinten mûködtek. (pl. óvoda, iskola, vegyesbolt orvosi rendelõ stb.) A frissen megválasztott új tanácsnak egyik legfontosabb feladata lett – és ezt a lakossági hirtelen növekedése is indokolta – ennek az állapotnak a felszámolása. A meglévõ és nem megfelelõ intézmények felújítása, újak építése, illetve létrehozása, létkérdéssé vált. Ezen feladatának az új tanácsa a területen mûködõ gazdasági és kereskedelmi szervekkel közösen próbált eleget tenni, tegyük hozzá, mindjárt, hogy sikerrel. Ezen létesítmények egyénmelyikét megemlítjük.

Óvoda bõvítés:
Bábolnán korábban is volt óvoda, ez azonban kicsinek bizonyult. Ezért a tanács a gazdasági szervekkel közösen kétszintes 300 férõhelyes óvodát épített. Épült 1975-ben.

Kamaraszínház:
A ménesudvar egyik istállójából lett átalakítva a 250 fõs színházterem és a hozzákapcsolódó 300 férõhelyes reprezentatív tanácsterem. Épült 1977-ben.

Új iskola:
Az eddig is szûknek bizonyult bábolnai iskolához kapcsolták a pusztai (Vasdinnye, Tarcs, Ölbõ) iskolákat. Az új iskola építése szükségszerûvé vált. A kétszintes iskola 6 pedagógus lakásának. Épült 1983-ban.

Tanácsháza:
Évtizedekig nem volt, miután tanács sem volt. A megalakult új tanács szükségépületekben mûködött évekig. Ma kétszintes tanácsháza van. Épült 1979-ben.

Szabadidõközpont ((Széchenyi Mûvelõdési Ház)
A korábbi 7-es major ló és ököristállójából lett kialakítva. Létezik itt színpad, színházterem, versenyzésre alkalmas 4 pályás modern tekepálya. Épült 1985-ben.

Sportcsarnok:
Új létesítmény. Átadási ünnepségén megjelent Medgyessí Péter miniszterelnök is. Épült 2002-ben.

Orvosi rendelõ:
A város egészségügyi helyzete tarthatatlan volt. Modern 2 szintes egészségügyi központ épült. A környezõ községek egészségügyi helyzetét is javítja. Épült 1985-ben.

Bolthálózat bõvítése:
A lakosság növekedése és a gazdaság ankétjai tették szükségszerûvé. A bolthálózat keretében 500 fõs étteremet is létrehoztak. Épült 1981-1983-ban.

Posta:
Az elavult régi postát a lakosság kinõtte. Újat, nagyobbat kellett építeni. Épült 2002-ben.

Új temetõ:
A régi betelt, Az új egy nagyon szép építmény, modern felszereléssel. Épült 1996-ban.


A felsorolás nem teljes. Ezzel csupán tájékoztatást kívántunk adni lakosságunkat közvetlenül érintõ új létesítmények egy részérõl. 

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz