Üdvözlet

LOGINMESSAGE
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Nincs kép!

Közelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

A Baráti Kör 2012. évi beszámolója

A 2012. év gazdag volt felkérésekben, melyeket mindig igyekeztünk a lehető leggyorsabban és pontosabban teljesíteni.
Érdeklődtek rég elköltözött bábolnaiak, volt, aki a memoárjához kért információkat, mások régi osztálytárasaikat keresték. Felkerestek bennünket sportrajongók, akik a Bábolna SE múltja után érdeklődtek.
Felvettük a kapcsolatot az egyik volt bábolnai plébános rokonával, ő a családfáját kutatja, és rengeteg érdekességet tudtunk meg tőle.
Egy filmrendező is megkeresett bennünket, aki Fadlallah el Hedad Mihály életét bemutató dokumentumfilmjéhez keresett bővebb információkat.
A Földművelésügyi Minisztériumból is érkeztek hozzánk felkérések.
A Baráti Kör a továbbiakban is legfőbb médiájának az internetes oldalát tekinti, amely elérhető a http://helytortenet-babolna.hu címen. Ezen az oldalon elérhetővé tesszük naptárunkban a település aktuális eseményeit, a már megtörtént események pillanataiba képgaléria formájában engedünk bepillantást. Helyi művészek munkái is megtekinthetők. Ezen kívül elérhető a település szobrait, emlékműveit bemutató gyűjteményünk is. Több könyv áll digitálisan rendelkezésre, sőt több bábolnai témájú cikk is elérhető. A Bábolnai Fórum számai 2008-tól letölthetőek oldalunkról.
A dokumentumok rendszerezésére szolgáló, saját fejlesztésű adatbázis is lassan a fejlesztés végéhez közeledik.
További munkánkhoz azonban szükségünk lenne az Önkormányzat támogatására is, hogy minél szélesebb körű kutatásokat végezhessünk, és ezek eredményeit megfelelő módon prezentálhassuk a település lakói, és más érdeklődők felé is.

Vass Ádám

Hozzászólás beküldése