Üdvözlet

LOGINMESSAGE
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Nincs kép!

Közelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

A Baráti Kör 2011. évi beszámolója

Első nyilvános szereplésünket 2011 év májusában egy, a Pettkó-Szandtner Tibor életét, és bábolnai tevékenységét bemutató kiállítás jelentette, ezen kívül internetes oldalunkon - a helytortenet-babolna.hu címen - hoztuk nyilvánosságra kutatásaink eddigi eredményeit.
Weboldalunkon összegyűjtöttük a 2006 óta megjelent Bábolnai Fórumokat. Tudósítottunk a várható eseményekről, majd lezajlásuk után galériánkban képeket is közöltünk róluk. A helyi művészek számára is biztosítottunk lehetőséget munkáik bemutatására. Digitalizálásra került négy, a településünk történetét bemutató kötet. Bemutattuk továbbá településünk szobrait, emlékműveit.
Új ötlet merült fel, az un. Helytörténeti Adatbázis, amely speciálisan a digitalizált képek, és dokumentumok rendszerezésére, és bemutatására szolgál majd. Háttérkutatásokat is végeztünk 2011-ben. Ennek keretében jártunk a győri Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárban, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Könyvtárában és a Magyar Országos Levéltárban is.
Adatokat gyűjtöttünk az elmúlt száz évre vonatkozóan a helységnévtárakból, valamint a közép- és kora-újkori okiratos anyagok után is kutattunk. Többek között a birtok 1789-évi állami kézbe vételével kapcsolatos iratok egy részének másolatait is sikerült beszereznünk.
További munkánkhoz azonban szükségünk lenne az Önkormányzat támogatására is, hogy minél szélesebb körű kutatásokat végezhessünk, és ezek eredményeit megfelelő módon prezentálhassuk a település lakói, és más érdeklődők felé is.

Vass Ádám


0/5 : Nincs értékelve

Hozzászólás beküldése