Üdvözlet

LOGINMESSAGE
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Nincs kép!

Közelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

Mini-Magyarország makettpark és miniskanzen

A Bakonyalja térség két jelentős turisztikai látványosággal bővült az elmúlt időszakban. Az aszári MiniSkanzen és a kisbéri Mini-Magyarország makettpark különleges és érdekes látnivalót kínálnak a turistáknak.

kisber.jpg

Az ászári MiniSkanzen a tájház melletti téren várja az érdeklődőket, maketteken keresztül bemutatva a Dunántúl népi építészetét. A közel 1500 négyzetméteres zöld területen huszonkét épület – lakóházak, szélmalom, kovácsműhely, templom – kicsinyített mása kapott helyet.

aszar.jpg   aszar_2.jpg

Mini-Magyarország makettpark pedig a kisbéri tó partján került kialakításra. A makettparkban a látogatók többek között megtekinthetik a kecskeméti Cifra Palota, a jáki templom, a soproni tűztorony, a kisbéri lovarda, a pécsi dzsámi, a tatabányai Turul emlékmű, a székesfehérvári országalma, a gödöllői Grassalkovich kastély, a lillafüredi kastély a fátyolvízeséssel, a villányi pincesor, a tihanyi apátság, a tatai vár, a váci diadalív, az őrségi Pityerszer, a fertődi kastély, a szegedi dóm, a Lánchíd, a komáromi Monostori Erőd, a hortobágyi kilenc lyukú híd, a Parlament, a debreceni nagytemplom, a szegedi zsinagóga, a győri városháza, a visegrádi Salamon torony, a budavári sikló, a budai vár palotaegyüttese, a kőszegi Jurisics vár, a Hősök tere, a veszprémi viadukt, az egri vár, az első balatoni gőzhajó, a kisbéri lóversenypálya lelátóval, a kisbéri lovarda, a kisbéri Neptun szobor, a hollókői lábasház, a fővárosi Nyugati pályaudvar, a pannonhalmi apátság, az esztergomi bazilika, a sziráki Kastély, a majki apátság, a nagycenki mauzóleum, a budapesti gyermekvasút, a Dunakanyar és az aggteleki cseppkőbarlang kicsinyített mását is.
 A kisbéri Mini-Magyarország maketpark nyitva a hét minden napján 9.00-17.00 óráig.
 Ingyenesen tekinthető meg!

kisber_2.jpg

Az elmúlt másfél évben a következő turisztikai látnivalókkal gazdagodott a Bakonyalja:

Bakonyszombathelyen a község régi iskolaépületét állították vissza eredeti állapotába, és iskolamúzeumot rendeztek be. A falu közepén rendezvényteret alakítottak ki, a volt Esterházy uradalom kastélyparkjában pedig egy tanösvényt építettek ki, amely a környék növényvilágát mutatja be. Kisbéren a Kiskastély épületét újították fel, ahol a helytörténeti és lovas kiállítás is helyet kapott. A kastély körüli területen botanikus kertet alakítottak ki. A turisztikai projekt résztvevője volt a móri Bozóky pincészet is. A projektben a borászati üzem helyszínén egy új kóstoltató teret alakítottak ki, a pincét és a szőlőfeldolgozó üzemet is megnyitották a látogatók előtt. Súr a helyi Nagyboldogasszony műemlék templom külső-belső rekonstrukciójával bővítette a Bakonyalja turisztikai látnivalóit.

Forrás: Szép Magyarország 2011. (lekérdezve: 2012. július 20.)

0/5 : Nincs értékelve

Hozzászólás beküldése

 • Juhaszzoltan
  8 éve

  1961,és1964 között kisbéren voltam általános iskolás.A mini Magyarország makettparkot még nem láttam,de kedvet kaptam,hogy megnézzem.
  Köszönettel
  Juhász Zoltán.
  Szeged 2013 10 25.

  0 0