Üdvözlet

Felhasználói név:
Jelszó:

Adatok megjegyzése
Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Véletlen képekKözelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

Mini-Magyarország makettpark és miniskanzen


A Bakonyalja térség két jelentős turisztikai látványosággal bővült az elmúlt időszakban. Az aszári MiniSkanzen és a kisbéri Mini-Magyarország makettpark különleges és érdekes látnivalót kínálnak a turistáknak.

kisber.jpg

Az ászári MiniSkanzen a tájház melletti téren várja az érdeklődőket, maketteken keresztül bemutatva a Dunántúl népi építészetét. A közel 1500 négyzetméteres zöld területen huszonkét épület – lakóházak, szélmalom, kovácsműhely, templom – kicsinyített mása kapott helyet.

aszar.jpg   aszar_2.jpg

Mini-Magyarország makettpark pedig a kisbéri tó partján került kialakításra. A makettparkban a látogatók többek között megtekinthetik a kecskeméti Cifra Palota, a jáki templom, a soproni tűztorony, a kisbéri lovarda, a pécsi dzsámi, a tatabányai Turul emlékmű, a székesfehérvári országalma, a gödöllői Grassalkovich kastély, a lillafüredi kastély a fátyolvízeséssel, a villányi pincesor, a tihanyi apátság, a tatai vár, a váci diadalív, az őrségi Pityerszer, a fertődi kastély, a szegedi dóm, a Lánchíd, a komáromi Monostori Erőd, a hortobágyi kilenc lyukú híd, a Parlament, a debreceni nagytemplom, a szegedi zsinagóga, a győri városháza, a visegrádi Salamon torony, a budavári sikló, a budai vár palotaegyüttese, a kőszegi Jurisics vár, a Hősök tere, a veszprémi viadukt, az egri vár, az első balatoni gőzhajó, a kisbéri lóversenypálya lelátóval, a kisbéri lovarda, a kisbéri Neptun szobor, a hollókői lábasház, a fővárosi Nyugati pályaudvar, a pannonhalmi apátság, az esztergomi bazilika, a sziráki Kastély, a majki apátság, a nagycenki mauzóleum, a budapesti gyermekvasút, a Dunakanyar és az aggteleki cseppkőbarlang kicsinyített mását is.
 A kisbéri Mini-Magyarország maketpark nyitva a hét minden napján 9.00-17.00 óráig.
 Ingyenesen tekinthető meg!

kisber_2.jpg

Az elmúlt másfél évben a következő turisztikai látnivalókkal gazdagodott a Bakonyalja:

Bakonyszombathelyen a község régi iskolaépületét állították vissza eredeti állapotába, és iskolamúzeumot rendeztek be. A falu közepén rendezvényteret alakítottak ki, a volt Esterházy uradalom kastélyparkjában pedig egy tanösvényt építettek ki, amely a környék növényvilágát mutatja be. Kisbéren a Kiskastély épületét újították fel, ahol a helytörténeti és lovas kiállítás is helyet kapott. A kastély körüli területen botanikus kertet alakítottak ki. A turisztikai projekt résztvevője volt a móri Bozóky pincészet is. A projektben a borászati üzem helyszínén egy új kóstoltató teret alakítottak ki, a pincét és a szőlőfeldolgozó üzemet is megnyitották a látogatók előtt. Súr a helyi Nagyboldogasszony műemlék templom külső-belső rekonstrukciójával bővítette a Bakonyalja turisztikai látnivalóit.

Forrás: Szép Magyarország 2011. (lekérdezve: 2012. július 20.)

 

Hozzászólás

Mini-Magyarország makettpark és miniskanzen Juhaszzoltan 2013. okt. 25 : 07:22 Válasz erre
Hozzászólás: 1

Regisztrált: 2013. okt. 25 : 07:06
1961,és1964 között kisbéren voltam általános iskolás.A mini Magyarország makettparkot még nem láttam,de kedvet kaptam,hogy megnézzem.
Köszönettel
Juhász Zoltán.
Szeged 2013 10 25.Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz