Üdvözlet

Felhasználói név:
Jelszó:

Adatok megjegyzése
Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Véletlen képekKözelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

A bábolnai kocsisok emlékére (2006.)2006. augusztus 20-án 10 órakor a Nemzeti Ménesbirtok Kft. és a Magyar Fogathajtók Emlékbizottsága közösen avatta fel a Kocsis ház lovaspálya felőli homlokzatán, emléket állítva ezzel az egykor itt lakott kocsisoknak, akik nagyban hozzájárultak a magyar fogathajtás jó hírének terjesztéséhez.
Az alkalom apropója, hogy a ménesbirtok éppen 2006-ban ünnepelte önállóságának kétszázadik évfordulóját. (Tudni illik a ménesbirtok 1789 és 1806. november 1. között a mezőhegyesi ménes fiókintézeteként működött.)
2006-ban a ménes vezetése azt is tervezte, hogy ha majd az épületet már nem lakásként használják, felújítják, és egy, a kocsisok életét bemutató kiállítás és múzeum otthonául fog szolgálni.


Képgaléria:

Kattintson a képre!Videók

(Sajnos csak ebben a minőségben van videónk.)Lapszemle

Bábolna,CAN-A/B 4,2,11
A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. szervezésében egyes-, kettes-, négyesfogathajtó versenyt láthatnak, akik augusztus 18-20. között ellátogatnak Bábolnára.

Az ország számos pontjáról érkeznek fogatok, akik díj-, maraton-, és akadályhajtásban mérik össze tudásukat. Az új kenyér szentelését követően látványos lovasbemutatók színesítik a programot, valamint megtekinthető a hagyományos Szent István napi kézműves és kirakodóvásár.

Szeretettel várunk minden versenyzőt, és érdeklődőt, akik megjelenésükkel megtisztelik a magyar fogathajtás ezen ünnepét és a rendezőket.

A rendezők nevében: Szakál Endre ménesvezetőA hagyományos bábolnai lovasnapok keretében, az országos fogathajtó verseny ünnepi kisérőprogramjaként GRÁNITTÁBLÁT avatnak a BÁBOLNAI KOCSISOK emlékére.

- Helye: Bábolna, Kocsis Ház
- Ideje: 2006. augusztus 20., vasárnap, 9 óra

A díjmentes rendezvénysorozatra minden érdeklődőt szeretettel vár a Magyar Fogathajtás Emlékbizottsága.


Forrás:
1: http://www.fogatsport.hu (Lekérdezve: 2011. 07. 08.)

 

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz