Üdvözlet

LOGINMESSAGE
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Nincs kép!

Közelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

A bábolnai kocsisok emlékére (2006.)

2006. augusztus 20-án 10 órakor a Nemzeti Ménesbirtok Kft. és a Magyar Fogathajtók Emlékbizottsága közösen avatta fel a Kocsis ház lovaspálya felőli homlokzatán, emléket állítva ezzel az egykor itt lakott kocsisoknak, akik nagyban hozzájárultak a magyar fogathajtás jó hírének terjesztéséhez. Az alkalom apropója, hogy a ménesbirtok éppen 2006-ban ünnepelte önállóságának kétszázadik évfordulóját. (Tudni illik a ménesbirtok 1789 és 1806. november 1. között a mezőhegyesi ménes fiókintézeteként működött.) 2006-ban a ménes vezetése azt is tervezte, hogy ha majd az épületet már nem lakásként használják, felújítják, és egy, a kocsisok életét bemutató kiállítás és múzeum otthonául fog szolgálni.

Képgaléria:

Kattintson a képre!

Videók

(Sajnos csak ebben a minőségben van videónk.)

Lapszemle

Bábolna,CAN-A/B 4,2,11
A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. szervezésében egyes-, kettes-, négyesfogathajtó versenyt láthatnak, akik augusztus 18-20. között ellátogatnak Bábolnára. Az ország számos pontjáról érkeznek fogatok, akik díj-, maraton-, és akadályhajtásban mérik össze tudásukat. Az új kenyér szentelését követően látványos lovasbemutatók színesítik a programot, valamint megtekinthető a hagyományos Szent István napi kézműves és kirakodóvásár. Szeretettel várunk minden versenyzőt, és érdeklődőt, akik megjelenésükkel megtisztelik a magyar fogathajtás ezen ünnepét és a rendezőket. A rendezők nevében: Szakál Endre ménesvezető
A hagyományos bábolnai lovasnapok keretében, az országos fogathajtó verseny ünnepi kisérőprogramjaként GRÁNITTÁBLÁT avatnak a BÁBOLNAI KOCSISOK emlékére. - Helye: Bábolna, Kocsis Ház - Ideje: 2006. augusztus 20., vasárnap, 9 óra A díjmentes rendezvénysorozatra minden érdeklődőt szeretettel vár a Magyar Fogathajtás Emlékbizottsága.
Forrás: 1: http://www.fogatsport.hu (Lekérdezve: 2011. 07. 08.)

0/5 : Nincs értékelve

Hozzászólás beküldése