Üdvözlet

LOGINMESSAGE
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Nincs kép!

Közelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

Millenniumi emlékmű (A. Varga Imre, 2001.)

A Petőfi Sándor utca és az Ácsi út találkozásánál álló Millenniumi emlékművet, kapcsolódva az országosan meghirdetett Millenniumi emlékév eseményeihez, 2001. december 5-én avatták fel. A sűrű hóesés ellenére sokan voltak kíváncsiak az eseményre. A kőre ezt véste A. Varga Imre kecskeméti képzőművész:
”A harcot, amelyet őseink vívtak, Békévé oldja az emlékezés.” (József Attila) Állíttatta Bábolna Nagyközség Önkormányzata a Millennium évében. 2001. december 5.

A. Varga Imre

(Kecskemét, 1953. július 4.–) Autodidakta, mesterei Goór Imre, Bánszky Pál és Hézső Ferenc. Lengyelországban járt tanulmányúton. Indíttatását a kecskeméti "edvinisták" csoportosulásának (fe Lugossy László, ef Zámbó István, Terebessy László) köszönhette 1968 táján. Vonzódik Giorgio de Chirico és a metafizikusok világához, Kondor Béla művészetéhez, s kedveli a szintetikus kubizmus és a berlini dadaisták és a szentendrei iskola képalkotói módszereit. Művein hétköznapi mozzanatok, a pátoszmentes banalitások sajátos, humoros és játékos feldolgozása jelenik meg. Képalkotói módszerére jellemző, hogy vázlatai kollázsok. Plasztikái dekoratív színezésű festményeinek logikus következményei, sőt egy időben fűrésszel vágott ki figurákat egyes képeiből. Legsajátosabb műfaja, az ún. ládakép önálló kis világok, fura mikrokozmoszok, őszinte, a természeti népekre jellemző, mélyen átélt keveredései az éginek és földinek. Díjai: 1987: Kecskemét Város Művészeti díja; 1988: Muraközi János-ösztöndíj; 1999: Kortárs költészet és grafika Országos Grafikai Biennálé díja; 2000: a Kecskemét arcai c. országos pályázat díja.

Képgaléria:

Kattintson a képre!
Források: A. Varga Imre életrajza: artportal.hu (Lekérdezve: 2011. 07. 04.)

0/5 : Nincs értékelve

Hozzászólás beküldése