Üdvözlet

Felhasználói név:
Jelszó:

Adatok megjegyzése
Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Véletlen képekKözelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

Égig érő fa-díj (2010)


A Lovak és lóerők show az idén különleges eseménnyel indult, ugyanis a látványos bemutatót díjátadás tette még ünnepélyesebbé.
A magyar hagyományok megőrzésért a Bábolnai Ménes lovas harsonásai vehették át a Rákóczi Szövetség bábolnai szervezetének Égig érő fa díját.
A dísztábla mellé facsemetét kaptak a díjazottak, melynek növekedése példázza, hogy minden jónak van küldetése.
Ahogyan az alapító, és a díjat átadó Faragóné dr. Novadovszky Nóra mondta, az égig érő fa, az életfa átszövi a világmindenséget, megtestesíti minden élő sorsát, hogy a gyökerekből táplálkozva, egyenes törzset növesztve törekedjen az ég, a megálmodott jövő felé. Ebben a sorsban osztozik az egész teremtett világegyetem, a Föld, az emberiség, a népek és az egyes ember is. A magyar hagyományok ápolása, továbbadása azért fontos, mert e közös sorsnak szerves része a magyarság: csak vele együtt teljes a mindenség. Minden egyes embernek része a saját magyarsága: élete, sorsa úgy lesz teljes, ha ezt jóérzéssel tudja megélni.
Remélhetően a közel 80 éve működő, egyedülálló lovas zenekar nem tűnik el, az elődök nyomdokán lesznek, akik hozzájuk méltó tisztességgel és hűséggel folytatják majd a nemes hagyományt, hangsúlyozta a Rákóczi Szövetség bábolnai szervezetének elnöke, Faragó István.


Képgaléria:

Kattintson a képre!Forrás:
N.A.: Égig érő fa. Bábolnai Gazda Napilap 2010. szeptember 10. 2. szám p.6.
A képek a harsonásokról a cikk illusztrációi

 

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz