Üdvözlet

LOGINMESSAGE
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Nincs kép!

Közelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

Óvoda

Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 október 09 szerda - 16:52 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Óvoda
2013_ovi_idosek_vn.jpgAz óvodások adtak idén is mûsort az Idõsek Klubjában október 9-én. A szépkorúak köszöntésére az ENSZ közgyûlése által hozott döntése ad alkalmat minden esztendõben, hiszen 1991. óta október elseje az Idõsek Világnapja. A klubban mindig szívesen látják és hallgatják a város legkisebbjeit, idén a Méhecskés csoport készült nagy lelkesen versekkel, mondókákkal és dalokkal a jeles napra. Grónyi Gézáné is szavalt klubtársainak, a felolvasott versben a jóságot és a szeretet közvetítette szépkorú társai felé, mely a múló évekkel sem fogyhat.
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 október 05 szombat - 00:48 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Óvoda
2013_ovi_latogatas_elso_oszt.jpgOktóber elsõ hetének csütörtökén meghívást kaptunk az iskolából egy tanítási óra megtekintésére az iskolaotthonos elsõ osztályba. Ennek természetesen örömmel tettünk eleget, hiszen kíváncsiak voltunk arra, hogy azok a gyermekek, akik pár hónapja még óvodások voltak, hogyan vették az iskolai élet elsõ akadályait. Az órán megfigyelhettük, hogy a tanítványok tudása az elmúlt hetekben milyen ismeretekkel bõvült. A különbözõ feladatokat a nebulók szívesen hajtották végre, amiket gyakran kísért mozgásos tevékenység is. A megtekintett olvasásórán beszélgettek egy képrõl, ennek kapcsán gyakorolták a hangok helyes kiejtését, és a szótagolást.
A bemutató óra kellemes hangulatban telt, amibõl a humor sem hiányzott, így a kicsengetés után örömmel nyugtáztuk, hogy volt óvodásaink kellõen beilleszkedtek az iskolába.
Köszönjük az iskolának a meghívást és Major Gyöngyinek a tartalmas és játékos bemutató órát.

Kériné V. Mariann óvodapedagógus
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 október 04 péntek - 16:43 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Óvoda
2013_ovi_oszi_arboretum.jpg2013. október 4-én különleges programon vehettek részt nagycsoportos óvodásaink. Az ERDÕK HETE rendezvényeit szerte az országban immár tizenhetedik alkalommal
szervezik meg. Az idei jelmondat így hangzik: „Fedezd fel az erdõt az erdészekkel!”
Ebben az évben az erdõk turisztikai és közjóléti szolgáltatásának bemutatása a cél. Bizonyára ezért esett a választás Bábolnán az arborétum bemutatására. E rendezvénysorozat keretében Martonosi Dániel a Vértesi Erdõ Zrt. munkatársa várt bennünket, hogy megismertesse óvodásainkat néhány fafajtával, az erdei állatok viselkedésével, elhullajtott agancsaival és az erdõben folyó munkákkal.
Arborétumi sétánk során beszélt az örökzöld és a lombhullató fákról, néhánynak külön is megmutatta a leveleit és a termését is. Szólt az erdei állatok õszi színérõl és viselkedésükrõl, megmutatott néhány agancsot, amirõl könnyen felismerhetõk a szarvasok fajtái.Egy-két ismétlõ- és találós kérdéssel igyekezett bevonni a gyerekeket a beszélgetésbe.
Nagy élmény volt a közös faültetés, és a motorfûrésszel történõ fakivágás. A gyerekek jó része ilyet közelrõl még nem látott. Valószínû, hogy sokáig emlékeznek majd óvodásaink ezekre a közvetlen tapasztalás útján szerzett ismeretekre.
Ez a gyalogtúra több a programunkban található természethez köthetõ ünnepi megemlékezést is magában hordozott.
Köszöntöttük vele az õszt, az erdõk hetét és az állatok világnapját is.
Köszönjük ezt a tartalmas, élményekkel teli programot!

Szendi Józsefné óvodapedagógus
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 október 01 kedd - 16:55 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Óvoda
Az óvoda, bölcsõde intézmény a tavaszi gyûjtés után, õsszel is bekapcsolódott a hulladékgyûjtési akcióba. Ezen gyûjtõtevékenységek amellett, hogy saját bevételhez juttatják az intézményt, gyermekeink környezettudatos nevelését is segítik. Az óvodai tevékenységek során mi is készítünk különféle tárgyakat, játékokat hulladék anyagokból, továbbá a gyermekekkel már ilyen kis korban megismertethetjük, hogy a hulladékok szelektív gyûjtés- és feldolgozás után újra hasznosíthatók. Óvodásaink és szüleik aktívan részt is vesznek gyûjtõakcióinkban. Az õszi idõszakban 1720 kg papírt és 1820 kg elektronikai hulladékot sikerült összegyûjtenünk.
Ezen kívül most beneveztünk a mûanyag kupakgyûjtési akcióba is, mely akció 2014 júniusáig tart, melybõl szintén bevételt szerez intézményünk.
Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult és a jövõben is segíti sikeres gyûjtõakcióinkat.

Somogyiné Szabados Marianna intézményvezetõ
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 szeptember 26 csütörtök - 14:35 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Óvoda
2013_ovi_loszerszam.jpgNagyon szerencsések, hiszen minden napjukat bearanyozza a lovak látványa, vallják a Százszorszép Óvodában,
ahol szeptember 26-án megnyílt az új, immár õszi ovigaléria lószerszámokból álló kiállítása. A tárlat témáját Bábolna várossá válásának tíz éves jubileuma ihlette, tudtuk meg Szijártóné B. Katalin óvodapedagógustól. Az óvodai folyosógalérián megnyílt tárlat anyaga ismét felajánlásoknak köszönheti létét, ezúttal Buza Patrik és Nagy Csaba (kölcsön) adakozó kedvének.

Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 augusztus 31 szombat - 17:31 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Óvoda
Már augusztus utolsó hetétõl folyamatosan érkeznek óvodánkba a tavaszi idõszakban beiratkozott új kisgyermekek.
Ebben a nevelési évben a beiratkozási adatok alapján a 30 fõ iskolát kezdõ nagycsoportos helyére 52 fõ kisgyermek érkezik óvodánkba, ebbõl 30 fõ a kiscsoportba. Három csoportunk maximális létszáma meghaladja a törvényben meghatározott mértéket, ezért kértük a képviselõtestületet, hogy engedélyezze a maximális létszám emelését, ezzel együtt módosítani kellett az Alapító Okiratunkban is a férõhelyszámot.
Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 június 14 péntek - 15:11 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Óvoda
2013_ovi_gyerekunnep.jpgZenés bemelegítõvel kezdõdött a gyermeknapi mulatság a Százszorszép Óvodában, ahol bízva az égiek kegyességében, az udvarra szervezték a programokat. A visszatérõ vendégelõadó: Ágoston Anita zenés mûsora megadta a vidám alaphangulatot. Ez alkalommal ugrálóvár, fa körhinta és egyéb nagyméretû népi játékok gyarapították az óvodai udvari játékok sorát. Különleges élménnyel gyarapodtak a gyerkõcök a rendõrség segítéségével, akik egy rendõrjármûvel, szirénával és érdekességekkel varázsolták el a szájtáti gyerekeket.
A szülõket is bevonták a programokba és az elõzetes készülõdésbe. Idén játék- és ruhabörzét is szerveztek a korábbi süteménysütõ verseny helyett, az újításnak is nagy sikere volt.

Az intézmény köszönetét fejezi ki azoknak a cégeknek, amelyek támogatást nyújtottak a színes gyermeknapi programok megvalósításához.
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 június 14 péntek - 15:06 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Óvoda
2013_ovi_ncs_hidaskurt.jpgEbben az évben 10 éves jubileumához érkezett a szlovákiai Hidaskürt testvértelepülésünk óvodájával való baráti kapcsolatunk. 2003 óta óvodás gyermekeinkkel kölcsönösen ellátogatunk egymás óvodájába. A gyermekekkel megismertetjük a testvértelepülés nevezetességeit, valamint változatos programokat szervezünk számunkra. Egyik évben, többnyire a gyermeknapi programunkra, õk jönnek hozzánk, a következõ évben mi kirándulunk hozzájuk.
Ezúttal június 14-én mi vittük nagycsoportosainkat a hidaskürti óvodába. A gyermekek nagy izgalommal készültek az útra. Ott élménygazdag programokban volt részük. A reggeli fogadás és tízórai után a bábolnai óvodások a hidaskürti óvodásokkal együtt birtokba vették az óvoda udvarát.
A délelõtt folyamán azt is bemutatták gyermekeink egymásnak, milyen dalokat, verseket ismernek. A közösen használt anyanyelv segítette a baráti kapcsolatok kialakulását is.
Az óvoda udvarán egy nagy rendezvénysátrat emeltek tiszteletünkre, melyben jóízûen fogyasztottuk az ebédre fõzött bográcsgulyást és a sokféle finom süteményt, melyet az ottani gyermekek szülei sütöttek. Ebéd után a Kultúrházban az Ifjúsági Önkormányzat szervezésében igazi mozihangulatú vetítésen vettünk részt, popcornnal, szívószálas üdítõvel. A mozizás után a kultúrház udvarán gyermeknapi programokkal készültek a Gyök-ös fiatalok, trambulin, ugrálóvár motoros bemutató, játszóházi tevékenységek várták a gyermekeket. Óvodásaink fáradhatatlan energiával, sok élménnyel telve, vidáman töltötték a csaknem 2 órás hazautat.
Somogyiné Szabados Marianna intézményvezetõ
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 május 31 péntek - 09:00 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Óvoda
2013_ovi_ballagas.jpgBüszke szülõk figyelték csemetéik csillogó szemeit: május 31-e ugyanis a nagyok napja volt, az óvodás évek utolsó ünnepe az általános iskola mûvészeti termében. A Százszorszép Óvoda és Bölcsõde nagycsoportosai ezen a napon búcsúztak az óvodától, hiszen szeptembertõl már az iskola padjaiban ismerkednek a világgal. Az elmúlt esztendõk fontos mérföldköveire emlékeztek ekkor: az elsõ óvodai napra, az elsõ cipõkötésre, vagy az elsõ óvodás kirándulásra. A ballagáskor a búcsúzók is megmutattak egy szeletkét abból, amit az óvodában tanultak.
Somogyiné Szabados Mariann intézményvezetõ elmondta: harminc óvodás búcsúzott az óvodától az utolsó héten. Tizennégy tanköteles korú gyermek még egy éven át élvezheti az óvoda védelmezõ, az iskolához képest kevésbé embertpróbáló közegét.
Az ünnepet hosszas készülõdés elõzi meg. A mûsor magvát az óvodában tanult versek és dalok adták, a záróünnepségen már magabiztosan álltak színpadra a gyerekek. A szülõk pedig büszkén vehették tudomásul: gyermekük életében az iskolával egy új, hasonlóan sok szép örömet adó fejezet indul.
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 május 27 hétfő - 15:52 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Óvoda
2013_szepkoruak.jpgMár hagyomány, hogy Idõsek napján az óvodások kedveskednek a szépkorúaknak, gyermeknapon ez éppen fordítva történt: a nyugdíjasok látogattak az óvodába.
Az Idõsek Klubjának asszonyai versekkel készültek, valamint egy mesejátékot is elõadtak a gyerekek örömére.
Morovicz Józsefné az szépkorúak nevében édességekkel lepte meg az aprók közösségét a gyermeknap alkalmából.