Üdvözlet

LOGINMESSAGE
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Nincs kép!

Közelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

Nemzeti ünnep

Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 október 23 szerda - 16:27 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Nemzeti ünnep
2013_a_tortenelem.jpgAz 57 évvel ezelõtt történt 1956. október 23-ai forradalom és szabadságharc emlékét idézõ megemlékezést a régi temetõben tartotta meg a bábolnai önkormányzat. Az ünnepi beszédet dr. Horváth Klára polgármester mondta. Az ünnepi gondolatokat követõen az Anonim Drámacsoport idézte a forradalmi eseményeket. A mûsort követõen az önkormányzat, a helyi civil szervezetek és pártok képviselõi elhelyezték az emlékezés virágait és koszorúit, majd átvonultak a temetõ bejáratánál található ‘56-os Emlékparkba, ahol ismét koszorúztak.
Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 augusztus 20 kedd - 15:11 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Nemzeti ünnep
2013_szt_istvan.jpgAugusztus 20-a immár huszonhárom esztendeje államalapító Szent István király ünnepe, melynek történelmi vonulata változatos és érdekes, melynek rövid történetét érdemes elolvasni.
István királyt halála után néhány évtizeddel, 1083-ban szentté avatták, ettõl kezdve Szent István napján, augusztus 20-án, az akkori királyi székhelyen, Székesfehérváron a magyar királyok törvénynapot tartottak, s ott minden eléjük járuló alattvalójuk panaszát meghallgatva személyesen intézkedtek és bíráskodtak. Ezt követõen évrõl évre a nagy számban összegyûlt sokaság együtt hajtott fejet királyával a nagy király sírja és ereklyetartóban õrzött jobb keze - a Szent Jobb - elõtt, így emlékezve Szent Istvánra. Az évszázadok múltán a törvénynap elvesztette közjogi jelentõségét, a király személyes bíráskodását a királyi kúrián való ítélkezés rendszere váltotta fel. A törvénynapi országos gyülekezet helyébe a rendi országgyûlés lépett, s az ország központja Székesfehérvár helyett Buda, majd 1873-tól Budapest lett. A nemzet azonban augusztus 20-án továbbra is eljárt tiszteletadásra az államalapító király székesfehérvári sírjához.

Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 május 24 péntek - 08:22 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Nemzeti ünnep
2013_gyereknap_kisbbn.jpgKora tavasztól szerveztük ezt a napot. Szerettünk volna kimozdulni az iskolából, így helyszínek után kutattunk.
A Kisbábolna Lovasklub vezetõjétõl megkaptuk az engedélyt a program lebonyolításához. Sok érdekes ügyességi játékot gyûjtöttünk össze.Reméljük, hogy ez a nap a gyaloglás ellenére is szép élményként marad meg a gyermekek emlékezetében.

Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 május 24 péntek - 07:17 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Nemzeti ünnep
2013_jatekvidamsag.jpgMájus 24-én iskolánkban gyermeknapot szerveztünk. Az alsós és a felsõ tagozatos gyerekek külön programsorozaton vettek részt.

Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 május 08 szerda - 17:54 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Nemzeti ünnep
2013_anyaknapja_idosekklubja.jpgSzokás szerint az óvodások látogattak az idõsek Klubjába, hogy anyák napja alkalmából mûsorral kedveskedjenek a szépkorú társaságnak. Az eseményt dr. Horváth Klára polgármester is megtisztelte jelenlétével. Május 8-án a klubban Berkesné Szûcs Ágnes intézményvezetõ köszöntõjét követõen nagy izgalommal álltak a nyugdíjasok elé az ovisok, akik verssel, dallal készültek.
A csöppségek a mûsor után virággal lepték meg a nyugdíjas klub tagjait, akiknek bizonyára meghitt pillanatokat szerzett a szívbõl jövõ jókívánságokat hozó óvodás látogatás.
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 április 11 csütörtök - 12:36 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Nemzeti ünnep
2013_kolteszet_napja.jpg„A talló kalászait hányva
S a verebek közé belesvén
Nagy szél kapott föl egyszer engem
Hirtelen, áprilisi estén.”


Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 március 15 péntek - 14:26 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Nemzeti ünnep
2013_marcius15.jpgAz Anoním drámacsoport 22 fõvel lelkesen készült az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulójának méltó megünneplésére. Verses, zenés összeállításunk témája a szabadság volt.
Nagy izgalommal vártuk az ünnepnapot, hogy a közönségnek is megmutathassuk mûsorunkat. Az idõjárás azonban közbeszólt, a városi ünnepség elmaradt. Ezért arra gondoltunk, hogy az érdeklõdõ szülõknek, rokonoknak mégis bemutatjuk a produkciót.
Így került sor március 20-án a „Szabadnak születtél” címû mûsorunkra az általános iskola mûvészeti termében. Az elõadást a Bábolna Televízió is rögzítette, így az érdeklõdõk a képernyõn is láthatták, illetve a BTV honlapján is megtalálhatják.
Köszönet a csoport tagjainak és a 3. osztályos tanulóknak a közremûködésért.
Veresné Szkocsek Mária