Üdvözlet

LOGINMESSAGE
Felhasználói név:
Jelszó:
Missing Code

Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Nincs kép!

Közelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 szeptember 21 szombat - 14:49 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Lovas
2013_vagta.jpgSzeptember 21-én szombaton délelõtt a Magyar Hõsök Emlékkövének megkoszorúzásával, majd a települések képviselõinek fogadalomtételével vette kezdetét a 2013-as Nemzeti Vágta Budapesten, a Hõsök terén. Szombat délután a kishuszárvágtával, majd a települések elõfutamaival folytatódott a program, melyet a fogatvágta elõfutamai, jótékonysági sztárfutam, korlátugrató verseny tett színesebbé.

Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 szeptember 15 vasárnap - 15:52 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Lovas
Remekül szerepeltek a bábolnai lovasok a Ménesbirtok pályáján szeptember 14-15-én megrendezett díjugrató megyei döntõn. A legifjabb versenyzõ, Buza Patrik két versenyszámban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, a kezdõ lovasok megyei bajnokságában a negyedik helyre rangsorolták. Ugyanebben a korosztályban Suhayda Anna - aki nemrég váltott díjlovaglásról díjugratásra – a hatodik helyet szerezte meg. A szintén nagyon fiatal és tehetséges Tóth Flóra – Kisbábolna színeiben – a kezdõ lovasok megyei elõdöntõjében lett ötödik, õ a megyei bajnokság második helyezettje. Az ugyancsak kisbábolnai Széles Budai Andrea bajnoki ezüstérmet szerzett amatõr kategóriában, a Ménesbirtok lovasa, Tóth Tamara pedig elsõsorban a nyitott versenyszámokban remekelt.
Egyet megnyert, egy második és egy harmadik helyezést is magáénak mondhat. A legtöbb számban Szentirmai Péter indult, aminek meg is lett az eredménye.

Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 szeptember 14 szombat - 14:30 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Iskola
2013_otveneves.jpgÖtven éve, 1963. nyarának elején intettek búcsút az általános iskolának, hogy kilépjenek a nagybetûs életbe. Legtöbben helyben, Bábolnán találták meg számításukat, de jónéhányan elkerültek szülõfalujukból. Szeptember 14-én újra találkoztak, hogy felelevenítsék a régi idõk emlékeit és elmeséljék, mi történt velük az elmúlt ötven esztendõ során.
Az elmúlt fél évszázadból mindenkinek akadt mesélnivalója.
A 29 fõs egykori osztályból heten már nem élnek, 19-en tudtak jelen lenni a viszontlátás alkalmán.
Elsõs tanító nénijükre, Fodor Ilonka nénire valamennyien szívesen gondoltak vissza, Bálint Tivadarné Erzsi néni osztályfõnöküket nemrégiben vesztették el, rá is emlékeztek. Kicsit idõztek a Bábolnai Általános Iskola padjaiban, majd azt követõen megtekintették a Ménesbirtok történetébõl nyílt tárlatot, ezután terített asztal mellett beszélgettek a régi osztálytársak a Bástya sörözõben.

Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 szeptember 06 péntek - 13:12 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Városi esemény
2013_kukorica_logo.jpgSzeptember 6-án kezdõdött a helyi sajátosságokra épülõ kukoricás ünnep.
A két napos, immár 15. Bábolnai Kukoricafesztivál felhõtlen szórakozással kecsegtetett, a bõséges programkínálat Bábolna sokszínûségét is megmutatta. A település legnagyobb ünnepét ugyanis évrõl évre úgy szervezik, hogy a város valamennyi alkotócsoportja bemutatkozhasson, tudtuk meg Török Sándor fõszervezõtõl.

Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 szeptember 05 csütörtök - 17:23 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Iskola
Szeptember 5-én a mûvészeti iskolában is megszólalt jelképesen a tanév kezdetét jelentõ csengõ. Bábolnán a 18. év kezdõdik el öt zenei tanszakkal - ütõ, trombita, furulya, hegedû és szintetizátor –, moderntánc és társastánc tanszakkal és a dráma-színjátszás tagozattal. Kb. 90 növendék kezdi meg tanulmányait a különbözõ mûvészeti tanszakokon. Kétféle képzési forma jellemzi ezt a tanévet is: az általános iskola alsó tagozatán tehetségkutató képzés folyik zene, társastánc és dráma tagozaton. Emellett mûködnek a már hagyományosnak mondható szakok.
A Köznevelési törvény változásai természetesen érintik a mûvészeti oktatást is, de- ahogy Bánfi Csaba igazgató úr mondta – , a kiválóra minõsített intézmény a mûködését zökkenõmentesen kezdhette meg. A financiális feltételek még nincsenek állami szinten kidolgozva, de remélik a fenntartók, hogy hamarosan erre is sor kerül. Emil Zola gondolatával fogjunk hozzá az új tanévhez, hogy az év végére minden növendék megmutathassa kitartó munkájának eredményét. ,,A mûvész semmit nem ér tehetség nélkül, de a tehetség semmit nem ér munka nélkül.’’
Veresné
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 szeptember 02 hétfő - 21:19 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Iskola
Új pedagógusokkal indult a tanév a helyi Bábolnai Általános Iskolában. Csongrádi Péter a testnevelés órák nagy részét, Görözdiné Major Gyöngyi az iskolaotthonos, Molnárné Mészáros Judit pedig elsõsorban a napközis foglalkozásokat tartja.

Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 szeptember 02 hétfő - 14:06 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Iskola
2013_tanevnyito_iskola.jpgAugusztus második felében pedagógusaink már az új tanévre készültek.
Az új tanévben sok-sok változáshoz kell alkalmazkodnunk, az új törvényi elõírásoknak megfelelnünk.
Augusztus végén 4 tanulónk tett javító vizsgát. Közülük 2 tanuló sikeres vizsgát tett, így osztályukban folytathatják tanulmányaikat, 2 tanuló azonban osztályismétlésre kényszerül.
Személyi változások is történtek a nyáron. Szarkáné Ágoston Orsolya igazgatóhelyettesi kinevezést kapott, melyhez ezúton is gratulálok és jó munkát kívánok. A nevelõtestületbõl távozott Gõgösné Rovács Ágnes tanárnõ, Tóth-Petrovszky Éva tanítónõ pedig nyugdíjba vonul. Ugyanakkor új kollégákat köszönthetünk Csongrádi Péter, Görözdiné Major Gyöngyi és Molnárné Mészáros Judit személyében.
Csongrádi Péter a testnevelés órák nagy részét, Görözdiné Major Gyöngyi az iskolaotthonos foglalkozásokat, Molnárné Mészáros Judit pedig elsõsorban a napközis foglalkozásokat tartja. Munkájukhoz sok sikert kívánunk.

Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 szeptember 01 vasárnap - 14:03 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Lovas
2013_tanevnyito_lovas.jpgA köznevelésben és a szakképzésben végbement változások miatt teljesen új alapokra kellett helyezni néhány osztály, például a kilencedik oktatását, de új kerettantervet és házirendet is készítettek a bábolnai lovasiskolában – tudtuk meg Körmendi Csaba igazgatótól.
Személyi változások is történtek, távozott például Csongrádi Péter volt kollégiumvezetõ, érkezett Gõgösné Rovács Ágnes tanárnõ. A közismereti tantárgyak zömét szeptembertõl fõállású tanárokkal oldják, akik emellett kollégiumi nevelõként is dolgoznak. A lovaglás szakmai oktatói a régiek maradtak. Két új kolléga gyakorlati oktatókként dolgozik majd.

Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 augusztus 31 szombat - 17:31 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Óvoda
Már augusztus utolsó hetétõl folyamatosan érkeznek óvodánkba a tavaszi idõszakban beiratkozott új kisgyermekek.
Ebben a nevelési évben a beiratkozási adatok alapján a 30 fõ iskolát kezdõ nagycsoportos helyére 52 fõ kisgyermek érkezik óvodánkba, ebbõl 30 fõ a kiscsoportba. Három csoportunk maximális létszáma meghaladja a törvényben meghatározott mértéket, ezért kértük a képviselõtestületet, hogy engedélyezze a maximális létszám emelését, ezzel együtt módosítani kellett az Alapító Okiratunkban is a férõhelyszámot.
Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 augusztus 31 szombat - 16:44 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Civil szerv.
2013_nyarvegi.jpgEgy hónapos kihagyás, „nyári szünet” után ismét egy nagyon izgalmas és kihívásokat ígérõ úti célt tûzött ki magának a Mérföldkõ Turisztikai Csoport lelkes csapata. Augusztus 31-én, e kellemes nyárvégi reggelen indultunk el Csesznekre, hogy onnan felfedezzünk egy évmilliók alatt kialakult természeti örökséget, az Ördög-árkot. Az érdeklõdés ezúttal sem maradt el, hiszen csoportunk az eddig is megszokott létszámban, 31 fõvel indult útnak.

Olvasd tovább