Üdvözlet

LOGINMESSAGE
Felhasználói név:
Jelszó:
Missing Code

Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Nincs kép!

Közelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 január 31 csütörtök - 23:03 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Lovas
2013_lovasok_angliaban.jpgLondontól kétórányira helyezkedik el egy kis város, Thetford, melynek közelében alakult meg a több telepbõl álló Shadwell Estate Company (Shadwell Társaság Birtokai). A lovak életük során szinte mindegyik állomáson megfordulnak.
A bábolnai Pettkó Szandtner Tibor Lovas Iskola és Kollégium 11. évfolyamos tanulói közül tavaly hatan kaptak kiváló lehetõséget arra, hogy egy esztendõn keresztül Anglia ezen lovas helyszínén dolgozhattak. Idén hozzájuk még hárman csatlakozhattak. Orosz Borbála, Fodor Barbara, Magyar Kitti és Gyarmati Ábrahám pedig már hazaérkezvén meséltek a külföldi tanulmányútról.
Jelenleg öten (Molnár Fruzsina, Ari Dávid, Gombkötõ Petra, Hajdú Krisztina és Venczel Réka) tartózkodnak Angliában.
Érdemes tudni, hogy a diákok kiválasztásakor hangsúlyos szerepet kapott nyelv-és lovas tudásuk, magatartásuk és hozzállásuk egyaránt. A hazaérkezett diákoktól megtudtuk, az eltöltött egy év nagyon hasznosnak bizonyult, mert ízelítõt kaphattak az igazi életbõl. Mint fogalmaztak, a késõbb kiválóan hasznosítható angliai munka közben más kultúrákkal ismerkedtek meg, új barátságokat is kötöttek, és kivételes lovas tapasztalatokat szereztek.
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 január 26 szombat - 23:53 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Civil szerv.
2013-januar_merfoldko.jpgA „Bábolnai Mérföldkõ Turisztikai Csoport” elkezdte a 2013. évre tervezett túraprogramját. Elsõként a folyók városába, Gyõrbe látogattunk el, ahol ötvözni tudtuk a kulturális és turisztikai élményeket.
Igazi rendhagyó fizika tanórában volt részünk a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban, ahol Patykó János tanár úr mutatta be Jedlik Ányos professzor életútját, munkáságát, és a nevéhez fûzõdõ találmányokat. A kiállítás kapcsán megismertük a jezsuita rend tevékenységét, majd az õket követõ bencések munkásságát. „Szikrát” kapva az érdekes kísérletek láttán, a kéttornyú barokk Szent Ignác bencés templomban folytattuk utunkat. A templom építészetét, a fõoltárt, a szószéket, a freskókat megcsodálva újabb kulturális barangolásra indultunk a Xántus János Múzeumban. Itt Losonczi Alíz idegenvezetõ mutatta be Gyõr város történetét, a kiállítótermek gazdag gyûjteményét, megfûszerezve egyéb érdekességekkel. A világot bejárt Xántus János természettudós, utazó, néprajzkutató gazdag gyûjteménynyel ajándékozta meg hazánkat, és tette nevét híressé a világban.
A gazdag szellemi ismeretek után kezdtük meg túránkat a „Püspökerdõben”, ahol körbejártuk a Mosoni-Duna holtágát.
Hat kilométer hosszan ropogott a hó a lábunk alatt, közben megfigyeltük a téli táj vakító színeit. A tréfásabb kedvûek a töltés oldaláról lecsúszhattak egészen a folyópartig, vagy hógolyózhattak.
Kipirulva, frissen fejeztük be túranapunkat egy kellemes melegedõben. Minden résztvevõnek köszönöm a vidám hangulatot, és az érdeklõdést.
Bierbauer Imréné
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 január 26 szombat - 14:57 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Sport
Bábolnán játszott az ország négy legeredményesebb tízéves sakkozója

2013_sakk_1.jpgKözel kilencven versenyzõ vívott izgalmas csatákat a 21. Bábolnai Sakkfesztiválon szombat délelõtt. Bierbauer Imre, a bábolnai sakkélet szervezõje és az utánpótlás nevelõje elmondta, Bábolna ebben az esztendõben ünnepli várossá válásának tizedik évfordulóját, így a hagyományos sakkversenyt a megszokottól eltérõen attrakcióval tarkította, s meghívta az ország legjobb négy tíz esztendõs sakkozóját, akik a színpadon mérkõztek meg egymással.
Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 január 11 péntek - 23:39 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Egyéb
Január 11-én véget ért a 2012/2013-as tanév elsõ feléve a Bábolnai Általános Iskolában. Január 17-én értesítettük a tanulókat és szüleiket az elsõ félévben elért tanulmányi eredményekrõl.
Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 január 07 hétfő - 16:51 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Egyéb
2013_elso_baba.jpgJanuár 7-én 11 óra 51 perckor született meg a város elsõ új évi babája. Szõdi Jázmin Angyalka 3910 grammal és 54 centiméterrel jött a világra a gyõri kórházban. Az apróság édesanyja Kiss Éva, édesapja Szõdi Lajos, a szülõk nagyon várták már a csöppséget. Bár a kétgyermekes apuka hiába gyakorlott már gyermekvállalásban, – Angyalka ugyanis nem az elsõszülött a családban – mégsem szívesen ment a szülõszoba közelébe, mert mint elmondta, ez nem neki való feladat. Évának is van már két kisfia, Angyalka így harmadikként nagy ajándék. A baba, ahogy a neve is elárulja: angyalian viselkedik. Mint megtudtuk, a szülõk sokáig tanakodtak a kislány nevét illetõen, de Éva ötlete és akarata teljesült, mesélték mosollyal az arcukon a szülõk. Az élet a Szõdi családban nemigen változott meg a kis jövevény miatt, aki egyelõre, - ha teli a pocakja - néma figyelõként ismerkedik a külvilággal.