Üdvözlet

LOGINMESSAGE
Felhasználói név:
Jelszó:
Missing Code

Bejelentkezés / regisztráció:

[ ]
[ ]

Nincs kép!

Közelgő Események

Nincs közelgő esemény

Találkozzunk a Facebookon!

Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 március 22 péntek - 13:53 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Sport
Műfüves pályával gazdagodott Bábolna

2013_mufu_1.jpgBábolna önkormányzata sem maradt ki a Magyar Labdarúgó Szövetség országos pályaépítési programjából. A Bábolnai Általános Iskola udvarán megépült pálya avatójára március 22-én került sor. Az ünnepségen Dunai Antal olimpiai bajnok, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöki tanácsadója és Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója is megjelentek Popovics György megyegyûlési elnök és dr. Horváth Klára polgármester mellett.

Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 március 15 péntek - 14:26 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Nemzeti ünnep
2013_marcius15.jpgAz Anoním drámacsoport 22 fõvel lelkesen készült az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulójának méltó megünneplésére. Verses, zenés összeállításunk témája a szabadság volt.
Nagy izgalommal vártuk az ünnepnapot, hogy a közönségnek is megmutathassuk mûsorunkat. Az idõjárás azonban közbeszólt, a városi ünnepség elmaradt. Ezért arra gondoltunk, hogy az érdeklõdõ szülõknek, rokonoknak mégis bemutatjuk a produkciót.
Így került sor március 20-án a „Szabadnak születtél” címû mûsorunkra az általános iskola mûvészeti termében. Az elõadást a Bábolna Televízió is rögzítette, így az érdeklõdõk a képernyõn is láthatták, illetve a BTV honlapján is megtalálhatják.
Köszönet a csoport tagjainak és a 3. osztályos tanulóknak a közremûködésért.
Veresné Szkocsek Mária
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 március 09 szombat - 15:57 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Civil szerv.
2013_merfoldko_bukogat.jpgA sikeres színházlátogatásunk után mindenki nagyon várta a tavasz kezdetét, és elérkezett az idõpont egy igazán kellemes szigetközi túra megtételére. Az 52 km hosszú Alsó- és Felsõ- Szigetköz legkeskenyebb szakaszát, az ásványrárói ágrendszert jártuk végig.
Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 március 08 péntek - 15:16 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Egyéb
2013_nyugdijas_nonap.jpgMárcius 8-án, a nõk napján Berkesné Szûcs Ágnes intézményvezetõ és Agócsné Erdõsi Andrea is köszöntötte az Idõsek Klubjának tagjait. Szakítva a hagyományokkal, ezúttal a szellemi felfrissülést szolgáló játékra invitálták a klubtagokat a jeles napon. Huszonhét kérdésbõl álló vicces feladatsorral kellett megbirkózniuk a résztvevõknek, természetesen, a helyes megoldások jutalmat értek. A vetélkedõ után eszem-iszom várt mindenkit a klub ügyes kezû asszonyainak köszönhetõen. A nõnapi virágos köszöntés sem maradt el a figyelmes férfiak jóvoltából.
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 március 08 péntek - 14:21 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Városi esemény
Március 8-a a szebbik nem ünnepe. Az esztendõ e napján egy szál virág és a köszönet szavai illetik a lányokat, a nõket, az asszonyokat, anyákat és a „szerelmest”.
2013_nonap.jpg- Ez a neves nap eszünkbe juttatja, hogy mennyi mindennel tartozunk a szebbik nemnek. Ez a nap a jóvátétel napja. Egyre több férfi és fiú ismeri fel, hogy a nõk életük minden napján és minden szakaszában meghatározó szerepet játszanak. Nõnek lenni ma rendkívül nagy kihívást jelent, hiszen meg kell felelni a családi élettel járó elvárásoknak, helyt kell állni naponta a munkahelyen, a társadalmi és közösségi élet minden más területén - kezdte ünnepi gondolatait a férfiak nevében közvetített tisztelet szavaival Lukáts Péter önkormányzati képviselõ a városi nõnapon. Március 8-án a Szabadidõközpontban köszöntötték a város hölgy lakóit. A világnapok egyikének, a nõnap történelmi áttekintését követõen a képviselõ egyszerû hétköznapból vett magyarázatokkal és irodalmi: Karinthy idézetekkel igyekezett rávilágítani a nõre és utánozhatatlan szerepükre.
– A férfiak nagy többsége a külcsínt részesíti elõnyben, pedig mi minden benne foglaltatik egy nõi pillantásban?
Látjuk ezt egy szelíd mosolyban, amikor elismerõn észrevesszük, hogy fodrásznál járt, de látjuk a felhúzott szemöldökû villanó szempárban is, amikor éppen nem vesszük észre, hogy az egész délutánt szépítkezéssel töltötte. Mi férfiak úgy látjuk szépnek a nõt, ahogy van, mert ismerjük õt és tudjuk, hogy számíthatunk rá. Érezzük gondoskodását.
Ha még egy belülrõl fakadó szépség is járul hozzá, higgyék el, mi meglátjuk – folytatta a nõnap alkalmával felidézett gondolatokat a képviselõ.
A „csodálat tárgya” a szép szavak után a Gyõri Nemzeti Színház mûvészeitõl: Sashalmi Ágnes és Elek Zsolt elõadómûvészektõl örök érvényû nosztalgiaslágereket kapott a nõnapon.
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 március 07 csütörtök - 15:38 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Iskola
2013_egeszsegnap.jpgEz volt a 2013. március 7-i egészségnapunk mottója az iskolában. A témanap középpontjában a mozgás állt, ennek megfelelõen sportos, játékos tevékenységekre helyeztük a hangsúlyt.
Felsõs diákjaink ötletes plakátokat készítettek az egészséges életmód, a mozgás témakörében, reformételeket kóstoltak, majd a nap további részét a sportcsarnokban töltöttük. Sorversenyen, olimpiai totón mérték össze ügyességüket és tudásukat, majd az egyéni „olimpiai versenyszámokban”, mint célba dobás, kocsi hajtás, súlyemelés, zsákba futás – vehettek részt.
A bemelegítõ, zenés-labdás tornát Kozma Ágnes tartotta, amely kellõen átmozgatta a gyerekek izmait. Felsõseink nagy lelkesedéssel vettek részt a programokon, öröm volt látni a sok kipirult és vidám arcot.
2013_egeszsegnap_2.jpgReméljük, hogy tudatosult az is, hogy a mozgás fontos része az életünknek! Az iskolánk február óta részt vesz a „Sulirajongó
program” pályázatán, ahol a témanap megszervezésével teljesítettük a pályázat második felét is.
Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek , aki szavazatával támogatta az iskolánkat (www.sulirajongo.hu, április 5-ig még lehet szavazni).
Köszönjük Hantos Péternek, hogy segítette a kisfilmek elkészítését, és ezzel hozzájárult a pályázat sikeréhez.
Hegyi Dóra és Lányi Szilvia
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 március 04 hétfő - 14:56 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Egyéb
Eszmei értéket is sújtó rongálás történt dr. Mátray Árpád bábolnai állatorvosi rendelője előtt. A Rákóczi Szövetség bábolnai szervezete nemrégiben Mátray Magdolna csipkekészítő iparművész emlékének tisztelegve adományozta az Égig érő fa- díjat, melynek tárgya egy valódi facsemete volt, mely az orvosi rendelő előtt sarjadt. A rongálást dr. Mátray Árpád március 4-én vette észre. A szomorú látvány joggal döbbentette meg. Az állatorvos elmondta, a számára sokat érő facsemetét azért ültette rendelője elé, hogy Mátray Magdolna, felesége emlékét a városnak is megőrizze, valamint, hogy árnyékot adjon a növényzet nélküli területen a rendelő előtt. Az ismeretlen rongáló azonban sem a bábolnai tiszteletben álló személy emlékét, sem az éppen csak sarjadó facsemetét nem vette figyelembe.
Bábolna önkormányzatának, a város vezetésének eltökélt szándéka, hogy a derékba tört facsemetét pótolja. A szomorú hír a lakosság kedélyeit is borzolta, felháborodásukban többen ígéretet tettek, hogy segítenek az ismeretlen rongálók felkutatásában, valamint, hogy nyitott szemmel járnak a további városcsúfító romboló esetek megelőzésében.
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 február 23 szombat - 14:24 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Civil szerv.
2013_februar_cseperedok.jpgMaknics Gyula Csaba: Szüreti mulatság címû koreográfiájával lépett a Magos Mûvelõdési Ház színpadára a Cseperedõk Néptáncegyüttes középsõ csoportja a 14. Nagyigmándi Mátyás-napi Tavaszváró Néptáncfesztiválon, február 23-án. Városunk táncosai a megyei találkozón mintegy negyven fellépõ csoport közt bizonyíthatott. A bábolnai együttes moldvai táncokból álló mûsora nagy sikert aratott.
Legközelebb a március 15-i ünnepségen, majd március 24-én, a Sonka Fesztiválon láthatja õket a nagyérdemû.
Török Sándor vezetõtõl azt is megtudtuk, hogy a Cseperedõk már hagyományos gálamûsorukra is készülnek. A nagy sikerû eseménynek április 27-én a Szabadidõközpont ad otthont. Ekkor a tánccsoport berkeibõl a kicsik, a középsõk és a nagyok is bemutatkoznak, ráadásul új koreográfiákkal.
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 február 22 péntek - 14:33 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Lovas
2013_lovas_szalagavato.jpgZászlós bevonulással, majd a Himnusszal vette kezdetét február 22-én 13 órától a Szabadidõközpontban a Bábolnai Lovasiskola leendõ végzõseinek hagyományos szalagavató ceremóniája.
Elõször az osztályfõnökök gallérjára tûzték fel a szalagot, majd a nagykorúság jelképe a diákság ünnepi gúnyájára is felkerült.
Olvasd tovább
Nyomtatóbarát változatRSS
Írta: Bábolnai Fórum2013 február 20 szerda - 14:57 Hozzászólás: 0 ● Kategória: Egyéb
2013_fanksutes.jpgAz Idõsek Klubjában nagy rutinnal gyúrták, dagasztották és szaggatták a farsang legjellegzetesebb étkét, a farsangi fánkot, abból is a szalagosat, mely az aranybarnára sült finomság derekán kirajzolódó világosabb szalagról kapta nevét.
A február 20-ai sütés jó hangulatban telt, ahogy eddig mindig. Ugyanis az Idõsek Klubjának asszonyai már nem elõször készítik el közösségükben ezt a közkedvelt csemegét. Ez alkalommal aki keresett, talált munkát a konyhában.
A fánk elkészítésének legfontosabb mozzanata ugyanis az élesztõs tészta összeállítása, dagasztása, majd szaggatása és legvégül pedig sütése, melynek - ahogy a többi fázisnak is - megvannak a maga fortélyai. Elsõ látásra a tészta szépen alakult. Bizonyára mégis a legutolsó fázis volt a leginkább gyomornak tetszõ mozzanat, a már kész fánkok ízesítése és kóstolása. Az elkészült mennyiséget látva pedig senkinek nem kellett azon izgulnia, hogy nem jut a finom farsangi csemegébõl.